Bionomie Center +32 2 354 70 24
Sélectionner une page

Ooglidchirurgie

Blefaroplastie of ooglidchirurgie
In ons centrum voeren we onder plaatselijke verdoving kleine chirurgische ingrepen uit bij dagpatiënten, waaronder chirurgie aan de bovenste en de onderste oogleden.

Bovenste oogleden, praktische aspecten:
De techniek:
Er wordt onder plaatselijke verdoving een incisie gemaakt in de natuurlijke plooi van het ooglid om overtollige huid en vet nauwkeurig weg te nemen. Het is belangrijk om van te voren te bepalen hoeveel er precies weggehaald moet worden.
De littekens:
De littekens zijn onzichtbaar, aangezien ze in de natuurlijke plooi van de oogleden vallen. De hechtingen worden tussen de derde en de vijfde dag verwijderd. Het duurt even voor de littekens volledig verdwenen zijn. Het is een stapsgewijs proces dat zes tot twaalf maanden kan duren. Dit is een normaal genezingsproces bij alle littekens. De littekens kunnen ook tijdelijk rood worden om vervolgens weer te verdwijnen.

Voor meer informatie, bel de praktijk op 02 354 70 24

Lees verder

Onderste oogleden, praktische aspecten: De oogcontouren staan constant onder druk en zijn de meest gevoelige zone van het gezicht. De huid is hier vijf keer dunner dan op andere plaatsen en hier zijn de gevolgen van ouder worden, vermoeidheid, stress, vervuiling en roken zichtbaar.

De onderste oogleden zijn heel fragiel en oneffenheden en lijnen zijn hier snel zichtbaar. Wallen onder de ogen door verslapping van de huid is een duidelijke indicatie dat een operatie nodig is. Bij deze operatie worden de wallen verwijderd en/of de verouderde huid wordt soepeler gemaakt, wat de ogen verjongt en helder maakt en een uitgeruste blik geeft. Met blefaroplastie worden kringen of donkere pigmentatie van de huid echter niet weggenomen. Hier kan iets aan gedaan worden met andere procedures, zoals biostimulatie met behulp van autologische cellen.

De techniek: Tijdens de operatie worden storende wallen verwijderd (vaak erfelijk). In bepaalde gevallen is het nodig om ook wat overtollige huid weg te halen die rimpels kan geven. De huid wordt voorzichtig uitgerekt over de spier, die ook wordt uitgerekt, net zoals bij een facelift. De littekens hangen af van de gebruikte techniek en die hangt op zijn beurt af van de geplande correctie.

Ze zijn vrijwel onzichtbaar als er alleen een conjunctivale incisie wordt gemaakt, d.w.z. aan de binnenkant van het ooglid, als er alleen wallen worden verwijderd. Voor overtollig huidoverschot loopt de incisie langs de wimperrand, tot de buitenste ooghoek. Het weggehaalde vet wordt gedeeltelijk gebruikt om de donkere kringen onder de wallen op te vullen. Deze behandeling maakt de ogen frisser en opener. Een plat, leeg ooglid geeft een vermoeide, verdrietige indruk, een oud ooglid…

De littekens: Onzichtbaar als de operatie met een conjunctivale incisie wordt gedaan. De littekens liggen verstopt in de wimperrand en vervagen na twee maanden. Na zes maanden zijn ze onzichtbaar. Chirurgische bijwerkingen: Kneuzing, ecchymose en oedeem van verschillende gradaties, gedurende een aantal dagen. Na twee weken is dit verdwenen. De patiënt kan echter wel gevoelig zijn voor licht en de ogen sluiten kan onaangenaam voelen.

De resultaten: De resultaten zijn na drie weken zichtbaar. Na twee maanden hebt u een goed idee van het uiteindelijk resultaat. De littekens worden gedurende zes maanden steeds vager, tot ze eindelijk volledig verdwijnen.