Bionomie Center +32 2 354 70 24

Genetica

De moderne visie van genetica probeert onze genen volledig te begrijpen en beperkt zich niet alleen tot het bestuderen van ernstige ziektes. Onze genen zijn op elk moment van ons leven bij ons, of we nu aan het werk zijn, eten, slapen, verliefd worden, sporten of momenten van stress hebben.

Met de voltooiing van het “International Human Genome project” in 2003 hebben we meer inzicht gekregen in de structuur en de functie van de genen. Deze gebeurtenis is het begin van het post-genomische tijdperk waarin deze genetische kennis in het dagelijks leven zal worden toegepast.

Net als de instrumenten van een orkest helpen onze genen een specifieke melodie te maken die uniek is voor elk individu.

Maar net zoals de dirigent van het orkest bepalen we zelf de mate van mogelijke symfonische schoonheid in ons leven. Preventie is belangrijk, maar specifieke preventie is nog veel beter. Zeer gepersonaliseerde, pre-symptomatische preventie gebaseerd op genetica wordt een realiteit in the 21ste eeuw, dankzij de kennis van onze genen en vooral hun interactie met de omgeving (biologisch, psychologisch, elektromagnetisch) die onze levensstijl en onze gedragspatronen weerspiegelen.
Vergeet niet: Slechte genen bestaan niet, ongeschikte levensstijlen en gedragspatronen wel. Deze kunnen we nu wijzigen op basis van ons individueel genetisch profiel.

De integrale aanpak op basis van genetica is een nieuwe, gesofisticeerde
en sterke methode die u zal helpen om:

– te begrijpen hoe u werkt
– uw genetische potentie te stimuleren en uw genen te activeren om uw gezondheid te verbeteren
– een specifieke aanpak te kiezen voor uw gepersonaliseerde preventieve behandeling

Voor meer informatie, bel de praktijk op 02 354 70 24