Bionomie Center +32 2 354 70 24

Screening voor een juiste diagnose

Het ES Teck Complex systeem is een unieke combinatie van medische toepassingen om een snel overzicht te bekomen van de homeostase en de belangrijkste regulerende mechanismen van het menselijk lichaam. Het is het eerste systeem dat erin slaagt een technologische analyse te maken van de functie van organen en systemen op fysiologisch en biochemisch niveau.

Het gaat hier om een niet-invasief hulpmiddel, een screeningmethode met als doeleinde de behandelaar sneller een juiste diagnose te doen stellen en zijn patiënten gemakkelijker en goed op te volgen.
ES Teck is zeer makkelijk in gebruik en voorziet een snel onderzoek (2 minuten) tegen een lage kostprijs.

De effectiviteit en/of de bijwerkingen in geval van behandeling kunnen onmiddellijk bekeken worden.

Dit alles is een onmisbaar hulpmiddel binnen een praktijk: het bepalen en het managen van uw therapeutisch plan en de follow-up van de patiënt.

De toegepaste technologieën verstrekken na de meting een gedetailleerde analayse en o.a. volgende gegevens :

– zuurstofweergave in de weefsels,

– PH in de cellen,

–  activiteit van het autonoom zenuwstelsel,

– mineraalhuishouding,

– wervelkolom,

– lymfeklieren,

– hersenen, spijsvertering,  hart, bloedvaten, belangrijkste ziektebeelden: op cardiovasculair niveau,diabetes, etc.

Verder krijgt u een gedetailleerd overzicht op gebied van levensstijl:  lichaamssamenstelling (vochthuishouding, vetpercentages,…) metabolisme, electrolyten, oxidatieve stress enz met daarbij gepersonaliseerd voedings-en bewegingsadvies, vitaminentekorten enz.

Kortom, het gaat hier om een onderzoeksmethode met enorme mogelijkheden voor een gemakkelijke, betrouwbare, persoonlijke begeleiding van uw patiënten en sporters/atleten.

Doel van het gebruik van het systeem:

– Preventie

– Gezondheidsbegeleiding (voedingssuggesties, vitaminen, mineralen, plantentherapie,  sporenelementen, voedingsassociaties en dieet advies)

– Opbouw van lichaamsconditie en gewichtsbeheersing

– Onderbouwing behandelingsinformatie

Wat wordt er besproken?

-Lichaamssamenstelling

-Levensstijloverzicht (metabolisme, bewegingsniveau, PH, electrolyten,…)

-Werking digestief stelsel (darmen, lever, maag, bijnier, enz)

-Screening naar risico cardiovasculair en diabetes toe

-Persoonlijk paspoort : voedingssuggesties (welke voedingsmiddelen zijn aangeraden en welke worden er afgeraden of beter vervangen door andere produkten), al dan niet vitaminen&mineralen tekorten, planten -en sporenelementen, voedingsassociaties

-…

Iedereen is ‘uniek’, vandaar dat er geen kant-en-klare oplossing is in gezondheisbegeleiding en vandaar het belang van een ES Teck-meting.

Deze persoonlijke screening is grondig, accuraat en zal je lichamelijke conditie weergeven. Zo krijg je de juiste adviezen wat betreft levensstijl, aangepast aan jóuw lichaam.

Dit medisch onderbouwd toestel geeft heel veel gegevens weer en wordt gebruikt in praktijken van klassieke artsen, sportcoachen, sportartsen, voedingsdeskundigen, osteopaten, homeopaten, acupuncturisten, kinesisten, orthomoleculaire artsen enz

De meting/test duurt amper 2 minuten. Je plaatst hiervoor je handen en voeten op platen met ingebouwde elektroden en 2 elektroden worden op het voorhoofd gekleefd. Via deze electroden gaan we interstitieel informatie inwinnen en krijgen we dus gegevens op celniveau. Er wordt ook een oxymeter op de wijsvinger gebruikt voor het bepalen van hartfuncties, doorbloeding, zuurstofuitwisseling …

We bekijken tijdens een sessie samen een aantal resultaten van uw meting, waaronder:

  • Lichaamssamenstelling : vetvrije massa, vetmassa, totale vochtgehalte en verdeling van het vocht
  • Gewichtscontrole en bewegingsadvies
  • Levensstijl op basisvan spijsverteringsstelsel, zuur/basebalans (PH), metabolisme, autonoom zenuwstelsel, stress,…
  • Elektrolyten (natrium, kalium, chloor, fosfaten, calcium, magnesium), LDL cholesterol, Diabetesscreening, Schildklierrespons
  • Persoonlijk voedingsadvies. Deze voedingslijst is gebaseerd op héél de meting (zowel de meting van het bovenstaande als de medische meting bestemd voor behandelaars) om het lichaam in balans te brengen en te ondersteunen op alle overkoepelende gebieden. En daaraan gekoppeld uiteraard persoonlijk advies wat betreft:  vitaminen en mineralen, sporenelementen en plantentherapieën.

Uw voedingsadvies wordt meegegeven.

Dit advies geldt voor 4 tot 6 een aantal weken (afhankelijk van uw meetresultaten). Wij raden u aan af te spreken voor een opvolgmeting, uw lichaam  zal zich verder herstellen wanneer u de aangeraden adviezen toegepast hebt.

Het doel is immers om onder begeleiding in balans te komen!