Bionomie Center +32 2 354 70 24

Bionomie en harmonie

“Wetenschap van het zijn en van beweging in harmonie met de omgeving”

In relatie tot welzijn definiëren we ‘bionomie’ als de capaciteit om in harmonie met de buitenwereld te leven, omdat we constant in een biologische, psychologische en sociale omgeving leven.

De wetenschappelijke revolutie van de afgelopen jaren heeft ons rationele regels gegeven waarmee we ons lichaam en onze gezondheid en welzijn beheersen alsof het een bedrijf is.
Alles is een kwestie van evenwicht: welzijn is het resultaat van een juiste balans tussen fysieke, mentale en emotionele aspecten. Bionomie gaat daarom meer om ‘weten hoe te zijn’ dan ‘weten hoe te doen’.

“Probeer meer leven toe te voegen aan je jaren in plaats van jaren aan je leven en het resultaat is een langer leven”  (concept geïnspireerd op het boek “une vie en plus” van J. de Rosnay, J.L. Sevran Scheiber, Fr. de Closets en D. Simone)

Bij onze integrale en holistische benadering van elk individu baseren we ons op diverse disciplines, zoals filosofie, menselijke geneeskunde, psychoneuro-immunologie, voedingsleer, fysiologie van het ouder worden, bewegingsleer, enzovoorts.

Ons centrum is gebaseerd op verwelkomen, luisteren en delen en biedt steun om elk individu naar een hoger niveau van welzijn te leiden.
Onze aanpak is gericht op verandering en oplossingen. Dit houdt in dat de patiënt zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar algemene welzijn, wat begint met zelfbewustzijn, een grotere zelfkennis, het aanleren van nieuwe strategieën om te veranderen en een houding die gericht is op het vergroten van zelfbeheersing en autonomie.
Er zijn drie afdelingen die u begeleiden tijdens de weg naar compleet welzijn (biologisch, psychologisch en sociaal), waarbij altijd rekening wordt gehouden met uw individualiteit.

Dit zijn:
BIO: Fysiek welzijn

We maken een persoonlijk verslag om uw gezondheidsprofiel te bepalen. Daarbij baseren we ons op een aantal onderzoeken die geselecteerd zijn aan de hand van het nagestreefde doel. Een aantal van de mogelijke onderzoeken zijn: een voedingsrapport, Vincent bio-elektronica, bio-elektrische impedantiemeting en genetische en epigenetische analyse. Als er een profiel is gemaakt,  selecteren we samen met u de optie waarmee u het beste meer soepelheid kunt bereiken en waarmee u uw gezondheidspotentie kunt herstellen of verbeteren. Het dossier blijft eigendom van de patiënt en wordt uitsluitend gebruikt als een communicatiemiddel tussen de verschillende geraadpleegde specialisten.

PSYCHO: Mentaal en emotioneel welzijn

Psychotherapie, coaching en persoonlijke ontwikkeling.

SOCIO-OMGEVINGSKUNDE: Welzijn in de omgeving en met anderen

De studie van de omgeving en de invloed op de gezondheidspotentie. De implementatie van een plan van actie en verandering waarbij altijd rekening wordt gehouden met onze relationele, sociale en omgevingssituatie, aangezien welzijn een manier van zijn is met onszelf en met anderen.

Voor meer informatie, bel de praktijk op 02 354 70 24